Artiesten

Een artiest kan in mijn ogen niet anders dan de tijd waarin hij leeft te reflecteren.
Het is zijn enige plicht”, zei Nina Simone in de jaren zestig.
Ook vandaag zien wij als kunstenaars een unieke opportuniteit om de veranderende samenleving van België te verbeelden en als een bal terug te kaatsen naar het publiek

Het “België dat zijn Wij!” Koor

Speciaal voor dit concert wordt er een nieuw koor samengesteld. Het koor, dat zal bestaan uit zangers/zangeressen met verschillende etnisch culturele achtergronden zal ondersteund worden door een een symfonisch orkest met een popband en professionals uit de wereld van de rock, pop, chanson, schlager… bekende Belgische zangers en groepen.Iedereen kan zich inschrijven om deel te nemen aan de selecties voor de samenstelling van het koor. Stijn Kolacny zal dit koor begeleiden tijdens de tocht naar het concert op 7 mei. Je kan je HIER inschrijven voor de selecties.

Nationaal Orkest van België

verzorgt de muzikale ondersteuning van ‘België dat zijn wij! ’. Het NOB is sinds 1936 de referentie inzake symfonische muziek met als heimat het Brussels Paleis voor Schone Kunsten en met optredens in binnen- en buitenland. Het NOB gaat er prat op voeling te hebben met wat er leeft in de maatschappij door stelselmatig buiten de lijntjes te kleuren.

www.nob-onb.be

Ozark Henry

Door de pers omschreven als ‘Le Bowie Flamand’, maakt Ozark Henry sinds zijn debuutalbum in 1996 vooral muziek in zijn eigen ongrijpbare stijl: van avant-garde elektronica tot pop en een symfonisch album met het Nationaal Orkest van België. Henry’s universum wordt bepaald door een vermenging van ambacht met experiment, audio met beeld, en erfgoed met technologie. In 2015 werd Ozark Henry door de Verenigde Naties bekroond als goodwill ambassadeur tegen het mensensmokkel. Momenteel werkt hij aan een 3D geluidsinstallatie voor de VN.

ozarkhenry.com

Marie Daulne

Marie Daulne is de drijvende kracht achter Zap Mama, de polyfone muziekgroep die sinds 1990 een mix brengt van soul, jazz, gospel en Afro-Cubaanse ritmes. Over zichzelf zegt Daulne: “Ik ben een nomade. Ik vind het leuk om verschillende muziekgenres te verkennen met verschillende instrumenten. Daarom ben ik ‘Zap Mama’: ik zap van het ene instrument, de ene cultuur, de ene stijl naar de andere. Ik voel me meer een inwoner van de wereld dan Amerikaan of Belg.”

www.zapmama.com

Natalia

Europese superster Natalia verkocht meer dan een miljoen concerttickets, won meer dan 22 awards
in haar thuisland België, was reeds meerdere keren jurylid in The Voice en verkocht ontelbaar veel platen in de loop van haar carrière.
Natalia begon haar carrière in 2003 toen ze deelnam aan het Belgische “Idool”, waar ze als tweede
eindigde. “Ive only just begun to fight” werd de hoofdsong voor de soundtrack van de film Team Spirit 2 en steeg meteen naar 1 in de Belgische hitparade
en zo begon het allemaal.
Als zangeres die graag samenwerkt met talent, heeft ze reeds opgetreden en opgenomen met talrijke
hitmakers zoals Lionel Richie, The Pointer Sisters, En Vogue, French Superstar Lara Fabian en
Anastacia om er maar enkele te noemen. Ze verleende haar talent als jurylid in he Voice (België)
van 2011 tot 2013 en keerde terug naar de show in 2015-16 om als jurylid op te treden in The Voice
en The Voice Kids.

www.natalia.be

Sandra Kim

Nog steeds de enige Belgische en jongste Eurovisie-winnares ooit. Maar Sandra Caldarone is ondertussen veel meer dan dat meisje dat ‘J’aime la vie’ zong in 1986. Sinds het songfestival presenteert Sandra Kim op televisie, wordt ze gevraagd voor concerten en grote evenementen (waaronder de troonsbestijging van Koning Albert II). In 2010 neemt ze ook een eigen album op, in samenwerking met grote namen uit de muziekwereld.

www.sandrakim.be

Binti zusjes

Zes zussen, zes stemmen: Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail Mohamed. Samen vormen ze ‘Binti’, (letterlijk) ‘dochters’ die samen opgroeiden met een passie voor muziek. Binti is een vocaal-akoestische band van zes stemmen, één gitaar en een dwarsfluit. Zeven jaar geleden begonnen ze met de interpretatie van nummers die hen nauw aan het hart lagen: van oude reggae nummers, over barbershop tot blues. Sinds 2012 maken ze ook eigen nummers en brachten ze een eigen album uit.

vi.be/binti

Will Tura

De ‘Keizer van het Vlaamse lied’ bracht sinds 1958 niet minder dan 135 albums uit met zijn eigen muziek. In zijn imposante carrière verkende Tura tal van muziekgenres, zoals kleinkunst en chanson, Nederlandse pop, gospel, rock ‘n roll, country en zelfs een streepje rap. Van zijn belangrijkste hits zijn een aantal ondertussen uitgegroeid tot klassiekers in de Vlaamse muziek. Hoewel Will Tura zich sinds 2001 ook officieel ridder mag noemen en ondertussen bijna zestig jaar op de planken staat, denkt hij voorlopig niet aan ophouden.

www.willtura.be

Jef Neve

Componist en pianist Jef Neve, ook wel de ‘kroonprins van de Belgische jazz’ genoemd, behoort al sinds zijn afstuderen van het Lemmensinstuut in 2000 tot de top in zijn branche. Behalve met zijn jazz-ensemble ‘het Neve Trio’, speelde hij ook in klassieke orkesten, pop bands en als solo-artiest. Daarnaast componeert hij muziek voor film, tv en theater, zowel voor binnen- als buitenlandse producties. Jef Neve kleurt graag buiten de lijntjes en werkt regelmatig met artiesten uit andere genres.

www.jefneve.com

Viktor Lazlo

Geboren in Frankrijk , van een Martinikaanse vader en een Grenadaanse moeder. Viktor is vanaf jonge leeftijd al geïnteresseerd in muziek en schrijven. Ze werd ontdekt door producer Lou Deprijck en begon haar zangcarrière met de muziek voor de film ‘A mort l’arbitre’ van Jean Pierre Mocky.

Er volgden meer dan 15 albums en compilaties die verkocht werden in meer dan 30 landen. Vijf gouden platen, tournees doorheen Duitsland, Oostenrijk, Japan, Taïwan, Canada, Turkije,..Daarnaast speelde ze mee in meer dan 25 films in Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Spanje. Ze publiceerde haar eerste roman, ‘La femme qui pleure’ in 2010.

Haar single ‘Promised Land’ kondigde haar come back aan in oktober 2016 en werd door de pers zeer goed onthaald. De tweede track ‘Lola & Jim’ gaat over twee slachtoffers van de aanslagen in Parijs in november 2015. De namen zijn pseudoniemen voor een koppel dat stierf op het terras van een Parijs café in het 11e arrondissement.

www.viktorlazlo.net

Christoff

Het woord ‘charmezanger’ lijkt voor hem uitgevonden. Christoff behoort al jaren tot de populairste Vlaamse artiesten. Zijn eerste stappen in de muziekwereld zette hij als twaalfjarige in het kerkkoor. Sindsdien is hij vooral bekend met zijn schlager- en popmuziek. Hij werkt vaak en graag samen met andere artiesten, waaronder zijn zus Lindsay.

www.christoffkerst.be

Merdan Taplak

Deejay en producer Merdan Taplak doet veel meer dan plaatjes draaien. Hij neemt mensen mee in zijn eigen universum van elektronische sounds en Turkse grooves. Met zijn Merdan Taplak Orkestrar laat hij datzelfde universum vertalen door een beatbrassband, waarin behalve Merdan als deejay ook drie blazers en een accordeonist meespeelden.

www.merdantaplak.com

Typh Barrow

Typh Barrow dat is een beetje Janis Joplin en een beetje Amy Winehouse, maar dan zonder de tragiek. Naalden gebruikt ze enkel voor haar hoge hakken, die haar stevig op de been houden telkens ze met haar krachtige stem uithaalt. Maar laat je niet misleiden, achter haar gesofisticeerde en delicate look schuilt een geharde stem en doorleefde sound. Typh is uniek, niet in een vakje te stoppen. Als auteur, componiste en getalenteerd artieste veroverde ze de harten van het publiek met haar album “Time” en maakte ze de programmatoren nieuwsgierig. Ze werkte vervolgens samen met producers uit de internationale popmuziek: Dimitri Tikovoï (Placebo, Moby,..) Danton Supple (Coldplay, U2,…) Tom Coyne (Adéle, Amy Winehouse,…). Als de zoektocht van Typh gaat over “haar” waarheid vinden dan vindt ze de weg ernaar toe nog het meest interessante. Een reis doorheen de pop en soul muziek waarbij alle zaken die het genre de afgelopen 40 jaar heeft neergezet worden bezocht.

www.typhbarrow.net

Balletopleiding Prins Dries

Basisschool Prins Dries te Antwerpen is een unieke school. De enige basisschool in België waar leerlingen al op jonge leeftijd kunnen werken aan hun danscarrière. Deze speciale basisschool is de vooropleiding voor de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Op de school worden reguliere lessen basisonderwijs gecombineerd met lessen professioneel ballet van een leerkracht van de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Er is een grote doorstroom naar het KBA na het zesde leerjaar. De opleiding op Prins Dries kan worden gestart na een auditie. Naast de lessen ballet is de visie van de school voor alle leerlingen: iedereen verdient een podium. Leerlingen krijgen naast de danslessen ook een veelheid aan muzische activiteiten als drama, zang, beeld.

Omdat onze leerlingen al op jonge leeftijd veel kansen krijgen ervaring op te doen in de danswereld en een professionele opleiding krijgen hebben zij een voorsprong qua dansontwikkeling. Hierdoor maken zij een grote kans op de danscarrière waar zij van dromen.

Speciaal voor dit event creëerde Linda Baclaine een choreografie voor de leerlingen van het 5 de leerjaar.

www.prinsdries.be
Belgie