Initiatiefnemers

Els De Schepper

De initiatiefnemer van het project. Ze treedt op als regisseur en artistiek coach van ‘België dat zijn wij!’. Els is sinds de jaren negentig niet meer weg te denken uit het Vlaams theaterwezen en een graag geziene gast op tv en radio. Met haar onewomanshows lokte ze honderdduizenden Vlamingen naar het theater. Els is cabaret, is dans, is theater, is entertainment, is muziek. Maar Els is ook begaan met de veranderende samenleving. Zo organiseerde ze in het verleden al verschillende concerten samen met de Joodse, Christelijke en Moslimgemeenschap. Op vraag van Saïda Sakali actief in de sector van cultuur startte Els " België dat zijn wij!’. Samen met Dirk Van De Catsyne en Luc Baeckeland leiden ze alles in goede banen.

www.elsdeschepper.com

Saida Sakali

Saïda Sakali is werkzaam bij de Koning Boudewijnstichting maar ze is ook zeer actief in de culturele sector. Ze is onder meer lid van verschillende raden van bestuur zoals De Buren en De Singel in Antwerpen en ontwikkelde vanuit het cultuurforum 2020 rond diversiteit en participatie verschillende ideeën en pistes om dit concreet te maken. Vanuit het motto ‘cultuur is overal’ werkt ze aan verschillende initiatieven die deze thema’s in onze samenleving versterken waaronder dit mooi initiatief.

Luc Baeckeland

Luc Baeckeland, gepokt en gemazeld in het diversiteitswerk van Gent. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon hij zijn loopbaan als jeugdwerker in enkele volkswijken van de stad. In 1988 opgepikt door het stadsbestuur van Gent om in de jaren na de eerste zwarte zondag tot 2007 mee gestalte te geven aan het integratiebeleid van de stad. Sinds 2007 coördineert hij Intercultureel Centrum De Centrale.

De mensen achter de schermen

Dirk Brossé

treedt op als componist/arangeur/dirigent voor ‘België dat zijn wij!’. Als componist en dirigent wordt hij zowel in binnen- als buitenland op handen gedragen. Hij leidde niet alleen de belangrijkste orkesten van België (waaronder het Vlaams Filharmonisch orkest en het Orkest van de Vlaamse Opera), maar ook in het buitenland (The Royal Philharmonic Orchestra London, the Vancouver Opera, the World Symphoney Orchestra (Japan) en vele andere.

www.dirkbrosse.be

Stijn Kolacny

treedt op als samensteller en koorleider voor ‘België dat zijn wij!’. De Kolacny broers vormden eerder het creatieve brein achter de koorformatie Scala, het uniek indierock-meisjeskoor dat sinds de jaren negentig internationaal hoge toppen scheert met hun alternatief repertoire. Stijn is al meer dan twintig jaar koorleider van Scala. Tot vandaag wordt de groep Scala uitgenodigd op binnen- en buitenlandse podia en blijft het haar eigen succesformule – die steunt op de intieme en unieke sound van de Scalastemmen - heruitvinden en verbeteren.

www.scalachoir.com

Dirk Van de Catsyne

treedt op als uitvoerend producent voor ‘België dat zijn wij!’. Hij is momenteel creative director en producer van het productiehuis Divassistance nadat hij eerder leidinggevende posities bekleedde bij Tuvalu Media, Endemol en Jambers. Hij verwierf vooral bekendheid door de productie van tv-programma’s zoals Jambers, Gene & Ushi, Stanley’s Route, Star Academy, Big Brother, De Vlaamse Hollywoodvrouwen en tal van kwisprogramma’s zoals Wie Wordt Euromiljonair en Een tegen Honderd en werkt voor alle Vlaamstalige en Franstalige zenders. Daarnaast produceert hij al jarenlang verschillende theatershows,musicals,events en grote seminaries.

Cedric De Bock

Werkt sinds 2010 voor cultureel centrum De Centrale in Gent als programmator jeugd, theater en coördinator van het wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand. Was voordien eerst enkele jaren werkzaam in de toeristische sector, en is daarna in de culturele wereld terecht gekomen via verschillende festivals en culturele huizen: La Tentation, Colora festival, ManiFiesta, Kunstencentrum Fantast en het Masereelfonds.

Onze componisten:

De mensen die de prachtige arrangementen schreven voor dit concert zijn: Dirk Brossé, Yannick De Pauw, Nicolas De Cock, Michel Bisceglia, Arnould Massart, Steve Willaert.